MSM – zázračná látka pre vaše kĺby

Uvažujete o tom, že si kúpite kvalitný kĺbovú výživu? Potom musíte dávať veľmi dobrý pozor na to, aké je jej zloženie. Nie každý preparát, ktorý zoženiete v lekárni vám totiž poskytne naozaj komplexnú starostlivosť o kĺby. V tomto texte vám povieme, k čomu je nám dobrý methylsulfonylmethan.

To, že sa chcete starať o svoje kĺby a pohybový aparát je chválihodné. Je ale otázkou, či má vaša snaha účinok. Väčšina z nás hľadia pri nákupoch kĺbovej výživy hlavne na cenu a na veľkosť balenia. To je samozrejme v poriadku, ale veľakrát to znamená, že moc neriešime zloženie. Čo môže prispieť k tomu, že zakúpený výrobok má oveľa menší účinok, než v aký ste od začiatku dúfali.

Akú úlohu v tom zohráva MSM prášok?

Čo je to MSM?

MSM je skratka pre látku methylsulfonylmethan, ktorá je organickou zlúčeninou síry. Vzhľadom na svoje pozitívne účinky býva dôležitou zložkou kvalitných doplnkov stravy na kĺby. K tomu prispieva aj skutočnosť, že je táto látka považovaná za veľmi bezpečnú. (V súčasnej dobe nám nie je známe, že by sa s jej používaním spájali nejaké vedľajšie nežiaduce účinky.)

Čo je to MSM

Pozitívne účinky MSM

Už sme to načali v jednom z predchádzajúcich odsekov. Okrem toho, že ľudia znáša užívanie MSM dobre má aj široké spektrum pozitívnych účinkov. Preto sa oplatí premýšľať o jeho dlhodobom užívaní.

MSM sa pripisuje schopnosť:

  • Zmierniť bolesť kĺbov
  • Bojovať proti zápalom
  • zlepšovať rekonvalescencii
  • Zmierňovať stuhnutosť pohybového aparátu
  • Zmierňovať prejavy alergií
  • Posilniť imunitný systém
  • Zlepšiť stav pokožky

Ako iste uznáte, to všetko sú veľmi pádne dôvody na to dať mu vo vašom živote aspoň raz šancu.

účinky MSM

MSM na kĺby

Úloha MSM v kĺboch je úplne jasná. Rad ich ochorenia sprevádza zápal, ktorý spôsobuje bolesti a zníženie mobility. Vzhľadom k tomu, že MSM má schopnosť bojovať proti infekciám, mala by sa ich početnosť upraviť. Tiež má pozitívny vplyv na stratu chrupaviek, ktoré sú taktiež dôležité pre plynulosť a bezbolestnosť pohybu. MSM ale samo o sebe nestačí. V ideálnom prípade by sa malo podávať aj s kolagénom, vitamínom C, glukosamínom a chondroitínom.

MSM a kĺbová výživa

Vzhľadom k tomu, že cena naozaj dobrých kĺbových výživ môže byť o niečo vyššia, niektorí ľudia skúšajú MSM pre kone, ktorí môžu taktiež trpieť bolesťami a chorobami pohybového aparátu. Tento postup sa nám ale nejaví ako príliš múdry. Nielen, že kone majú úplne iné trávenie ako my, ale tiež budete musieť riešiť veľmi nepríjemnú chuť, ktorá nie je v súlade s tým, na čo ste zvyknutí. Nesmieme zabudnúť na to, že kôň je oveľa väčšia ako človek, takže budete musieť neustále upravovať veľkosť dávky.

msm na klby

Namiesto toho, aby ste sa s podobnými problémami trápili, investujte do kĺbovej výživy s obsahom MSM pre ľudí. Ešte raz zopakujeme, že tá naozaj dobrá vám ponúkne aj vitamín C, kolagén, glukosamín a chondroitín.

Skúšali ste niekedy kĺbovú výživu? Ak áno, akú a s akým obsahom účinných látok ste si vybrali?